Snuffelmat voor honden

Een snuffelmat hond kan om verschillende redenen goed zijn voor de hond. Het is niet alleen leuk voor de hond. Maar met een snuffelmat daag jij je hond ook nog eens uit. En juist dat is erg belangrijk om bij elke hond te doen. Worden ze namelijk niet metaal uitgedaagd, dan gaan de honden zich meer vervelen. En dan kunnen ze soms een keer vervelend gaan worden, iets wat ook voor de liefste honden kan gebeuren. Je kunt de hond om verschillende manier gaan belonen en hiermee uit te dagen. Bijvoorbeeld de hond alleen de neus laten gebruiken. Hierbij is het wel erg belangrijk dat je altijd rustig en gemakkelijk begint. Ga niet overhaast te werk en jouw hond zal zelf wel gaan ontdekken wat nou eigenlijk de bedoeling is van wat jij wilt.

Hoe gebruikt je ene snuffelmat?

Je zou dit op verschillende manieren kunnen doen. In een snuffelmat zijn fleecerepen geknoopt, de hond kan vervolgens op zoek gaan naar de snoepjes en snacks die je tussen de fleecerepen hebt verstopt. Je hond zal dit een leuke uitdaging vinden om alle snoepjes en snacks te gaan vinden. Je kan een snuffelmat ook zelf kopen, want dit is niet al te lastig om te maken. Hierbij is het wel belangrijk dat je rustig en gemakkelijk begint, maar dat je niet meteen moet ingrijpen als het je hond niet lukt. Geef je hond de tijd om zelf iets te ontdekken hoe de snuffelmat in werking gaat en zit. Lukt het jouw hond nog echt niet dan kun je een stapje terug doen en maakt je hond het nog gemakkelijker.

Op je eigen manier

Je kan filmpjes zien van hoe goed een hond iets kan zoeken op een snuffelmat. Het is dan verleidelijk om je hond dit ook te willen leren. Hierbij is belangrijk dat je niet meteen te hoog begint. Je kan veel beter in kleine stapjes te werk gaan waardoor je hond vaker beloont, word. Hierdoor gaat je hond het ook beter begrijpen en vind hij of zij dit ook leuker om te doen. En dan langzamerhand steeds op een moeilijker niveau iets te gaan doen. Je kan de snuffelmat ook overal gebruiken binnen of buiten maakt niet uit. Dit kan ook zelfs in een hondenbuggy. Geef hier dus je eigen draai aan en laat het je hond gewoon proberen. Geef de hond uitdaging, maar niet te groot voor het begin.