Hoe ziet een tattoo opleiding er uit?

Wil jij leren tatoeëren, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan helpt een tattoo opleiding je daar  bij. Er bestaat niet echt de perfecte opleiding om tatoeëerder te worden wel zijn er heel veel praktijk cursussen beschikbaar om de beste tatoeage artiest te worden. In de cursussen van de tattoo opleiding wordt je stap voor stap meegenomen in de wereld van tatoeëren, de beste technieken, trucjes en tips worden je vertelt! Wie wilt dat nou niet?  

tattoo opleiding

Tijdens de cursus

Je leert tijdens de cursussen de volgende punten:

  • Hoe je moet tatoeëren
  • Hoe je de machine in elkaar moet zetten, hoe je die moet gebruiken en hoe je de machine moet schoonmaken
  • De verschillende soorten naalden en welke naald je waar moet gebruiken
  • De basishygiëne voor je apparatuur
  • De hygiëne voor je klant
  • De nazorg van de tatoeage
  • De basistechnieken

Tijdens de cursus zit je ook met een klein groepje, er zitten ook twee  tatoeageartiesten zodat er voldoende begeleiding is. In de opleiding wordt er op verschillende manieren geoefend. Het is belangrijk voordat je begint met echt tattoo zetten dat je deze technieken allemaal beheerst. De beste manier om je te blijven ontwikkelingen is om te blijven tekenen. Tips hoe je dat het beste kan doen worden je ook vertelt tijdens de opleiding. Ga nou niet na de cursus denken, dat je in je eentje in de kelder zonder toezicht iemand kan tatoeëren. Het is altijd belangrijk om bij het zetten van een tatoeage er toezicht is, ook al ben je de beste artiest. 

Kijkje in de anatomie

Als je aan anatomie denkt, denk je waarschijnlijk aan de middelbare school. Waar de leraar urenlang over het menselijk lichaam had en  jij bijna in slaap viel. Het menselijk lichaam ook wel anatomie genoemd is een belangrijk onderdeel van het tatoeëren. Het is letterlijk het witte blaadje. In de tattoo opleiding word jij meegenomen door deze biologische wereld. Misschien wist je het nog niet maar er zijn veel verschillende huidtypes en anatomische aspecten waar een tatoeëerder mee rekening moet houden. Je moet namelijk je ontwerpen aanpassen aan de verschillende locaties op de huid. Je bereidt namelijk je ontwerp voor op de huid, past het zodanig aan. Een tatoeage zetten moet namelijk stap voor stap gaan. Dit is vooral bedoeld om de besmettingen tegen te gaan.

Kosten

De kosten die verbonden zijn aan deze tattoo opleiding verschilt per techniek, tatoeageartiest en hoe snel jij het allemaal onder de knie hebt. Wel zou je worden aangeraden om minimaal 6 maanden een opleiding te doen en daarna door blijven gaan met tekenen.  Je hoeft niet je eigen spullen mee te nemen. Alles wordt door de opleiding geregeld. Wel is het handig om al je creativiteit mee te nemen.